Burun Dolgusu

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Burundaki belirgin estetik sorunları ortadan kaldırmak için genellikle ameliyattan başka bir seçenek bulunmamakla birlikte çok belirgin olmayan burun kemerleri, burun kökündeki çukurluklar ve hafif estetik deformitelerin giderilmesinde hyalüronik asit içerikli dolgu enjeksiyonları cerrahi müdahalelere alternatif olabilmektedir. Burun dolguları daha önce yapılan burun estetiği ameliyatlarından sonra ortaya çıkan bazı düzensizlikler ve hafif burun ucu sarkmaları gibi problemlerin düzeltilmesinde de kullanılabilmektedir.

Burun anatomisinin çok sayıda kan damarı içermesi nedeniyle son derece dikkat gerektiren bir işlem olan burun dolgusu ile uygun teknik ve dolgu malzemelerinin kullanılması koşuluyla beş ila on dakika gibi çok kısa bir sürede çok iyi sonuçlar elde edilebilmektedir.

Burun hareketli bir yapı olmadığından buruna uygulanan dolguların kalıcılığı genel olarak yüzün diğer bölgelerindeki uygulamalara göre daha uzun olmaktadır.

Tüm dolgu uygulamalarında başarılı sonuç alabilmek için hastaların mevcut sorunlarının çok iyi ve detaylı bir şekilde değerlendirilmesi, şikayetlerinin ve beklentilerinin doğru anlaşılması ve problemlerinin çözümü için en uygun yönlendirmelerin yapılması gerekmektedir.

Burunda Hangi Dolgu Malzemesi Tercih Edilir?

Burun dolguları arasında en çok tercih edilen dolgu maddesi hyalüronik asittir. Ciltteki kolajenin yapısında da bulunan hyalüronik asit, günümüzde laboratuvar koşullarında sentetik olarak ve moleküller arasında farklı özelliklere sahip çapraz bağlantılar içeren formlarda üretilmektedir. Bu çeşitlilik, uygulama amacına ve uygulama alanlarının özelliklerine göre hyalüronik asidin farklı formlarının kullanılmasına olanak sağlar.

Başvuru Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kan sulandırıcı ilaç kullanmayan sağlıklı bireylerde hyalüronik asit enjeksiyonu öncesinde herhangi bir ön hazırlık veya test yapılmasına gerek yoktur.

Hyalüronik Asit Dolgularının Etkisi Ne Kadar Sürer?

Uygulanan Hyalüronik Asit zamanla vücut tarafından emildiği için elde edilen etki genellikle uygulama alanına, kullanılan dolgu maddesinin çapraz bağ yapısına ve hastanın doku özelliklerine bağlı olarak 8 ila 12 ay arasında değişmekle birlikte burun gibi hareketsiz bölgelere uygulanan dolguların kalıcılığı 2-3 yıla kadar sürebilmektedir.

Burun Dolgusu Uygulamasının Tehlikesi Var mıdır?

Damar içi dolgu uygulaması sonucu oluşan damar tıkanıklıkları ve dolaşım bozuklukları burun dolgusu enjeksiyonlarının en ciddi ve önemli komplikasyonlarındandır. Özellikle yüz üst bölgesindeki damarlar gözü besleyen damarlara bağlı olduğundan bu bölgedeki damarlara basınçla yapılan dolgu enjeksiyonları göze giden damarlara ulaşarak körlüğe bile neden olabilmektedir.

Yüz dolgusu enjeksiyonları sırasında birçok bölgede damar içine girme riski bulunsa da burun bölgesi en riskli bölgeler arasında yer almaktadır.

Bu komplikasyonun yaşanmaması için damarların burun anatomisindeki yerini ve uygulama bölgelerindeki derinliğini çok iyi bilmek, uygulamaları çok yavaş, düşük basınçla ve küçük dozlarda yapmak ve bir sorun yaşanması durumunda müdahale için gereken ilaç ve malzemeleri her zaman el altında bulundurulmak gerekir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

kas-kaldirma

Kaş Kaldırma

Cilt ve cilt altı dokularda yaşlanma yanında güneş ışığı, sigara kullanımı, stres, sistemik hastalıklar gibi pek çok faktöre bağlı oluşan gevşeme ve elastikiyet kayıpları ile beraber yer çekiminin etk

boyun-germe-ameliyati

Boyun Germe - Necklift

Doğal yaşlanma süreçleri yanında yer çekimi etkisi, kilo alıp verme ve genetik özellikler gibi faktörlerin olumsuz etkilerinin en fazla izlendiği yerlerden birisi de çene altı ve boyun bölgesidir.